onsdag 21. november 2007

Observasjonspraksis Ringnes bryggeri ( Dag 2 )

Disse bloggene kommer i litt ymse tidspunkt, menne huet er også litt ymse - så får bli sånn.

I dag har jeg logisk nok kommet enda litt mere inn i åssen ting foregår her inne, også det at i kantina kan jeg bare si hvor jeg jobber så får jeg ta så mye jeg vil, så i dag har jeg spist 20-30 rislunsj elno, mohaha.

Og når det kommer til hva jeg faktisk har foretatt meg her inne i dag, blir det mye læring, hvordan en ølproduksjon foregår, og hvordan styre de fra datamaskinene. har i dag selv vært med på og styrt/lagd/produsert et "ølbrygg" ( 65 000 liter øl ) selv, virket ikke vanskelig i det hele tatt, men da det skjedde en feil, var da disse som driver med dette fikk vist seg frem, de ringte de riktige folkene som var her på 5 min, og samarbeidet med disse for og rette opp feilen. alt sto på hue i 10 min. men da fikk de virkelig rettet det opp også, fikk også være med på labratoriet for prøving av ferdig produkt i dag, vi testa alkoholnivået,ekstraktnivået,kullsyrenivået - alt skulle være i sin skjønneste orden før tuborgen i det hele tatt fikk tenke på og slukke tørsten på alle fjortisganene.

Men på request, litt nærmere inn på disse 4 slitne karene, som da står for ølproduksjonen.
De sitter med hvert litt lille kontrollpanel, og styrer hver sin del av produksjonsprosessen, en har ansvaret for gjæring, en for filtrering osv. ( Åssen selve ølproduksjonen foregår skal jeg prøve og komme nærmere inn på, i den avsluttende rapporten )

Alt i alt, en lærerik og litt kvalmende dag. ( Med tanke på rislunsjen )


Eirik out.

1 kommentar:

Marit sa...

fint du blogger ser at du har satt spor etter deg i andre blogger også. Det virker som du trives til tross for forspisning. kameler på mandag og rislunsj på tirsdag hva er det som står på menyen onsdag